Jag vet...

Ja ja ja jag vet hur kass jag är på att blogga och nu har jag verkligen haft bloggtorka, i dag har jag dessutom varit världens sämsta mamma. Vi har verkligen inte gjort nåt alls!!! Bara varit hemma och slappat, vilket iofs inte var så konstigt egentligen eftersom Ebba väckte mig halv fem och var kissnödig, efter det somnade hon inte om förrän långt senare. Då hade jag hunnit att bli både arg och pigg och hade själv skitsvårt att somna om, till slut gick jag och lade mig i hennes säng och sov kanske 45 min sen vaknade Smilla, då var klockan 07.15! det var bara att gå upp. Efter lunch som blev halvtaskiga pannkakor placerade jag Ebba framför TV:n med en film och tog Smilla med mig upp för att somna henne. Vi somnade båda två, vaknade av att telefonen ringde efter en liten stund och när jag kom ner hade även Ebba somnat på soffan.
Nu på eftermiddagen har dammsugit hela huset vilket var välbehövligt, har lovat mig själv att försöka vara en bättre mamma och hitta på nåt kul i morrn.

Förra helgen var vi ju ute på Havsbadet som hade sommaravslutning, förfesten var som vanligt jättekul men när vi väl kom ut kände jag helt plötsligt som 50 år. Det var bara 18 åringar ÖVERALLT!!!
Ja ja klockan två gick vi till taxi och åt nattmat, där hade vi oxå väldigt trevligt =) Många roliga skratt!!!
Dagen efter var jag tom så pigg att jag kunde följa med Angelika till hennes syster Erica på Me and I party redan klockan 11.00

Denna helg var det gårdsfest, som började lugnt med grillning och lite öl till maten. När barnen lagt sig blev det en massa rödvin och karaoke i en av grannarnas förråd   =)
Mycket trevligt! Vi gick inte och lade oss förrän halv tre på natten och dagen efter var vi inte i form var sig jag eller Micke. Stackars barn som har sådana föräldrar.
I morrn skall jag på Me and I party igen och denna gång skall jag nog handla lite..........

KRAM!!


Björnbärsplockning

Japp efter att frukosten var avklarad, lite sent men  det gör ju inget bestämde jag och barnen oss för att vi skulle ta en sk cykelpromenad. Något min mamma och jag gjorde när jag var liten vilket innbär att Ebba cyklade, Smilla satt i vagnen och jag gick (naturligtvis körde jag vagnen) plockade med mig lite nödvändigheter som blöjor (till Smilla som ännu inte är blöjfri) vatten, en banan och några kex och sen tog vi oss i väg. det gick jättebra trots att Ebbas cykeldäck hade otroligt dåligt med luft men hon kämpade på. Efter en stund kom vi fram till målet som är en hästhage där jag sett att det finns JÄTTEMYCKET björnbär. Vi plockade och stoppade i våra påsar samtidigt som barnen självklart åt en del oxå.
Men jösses vilka stadsbarn jag har, trots långärmade tröjor tights och gummistövlar pep båda två så fort dom såg en hästbajs vilket var rätt ofta då vi var i en hästhage!! Sen var det ju taggarna på buskarna oxå.... och krypen...... och spindlarna....... mm mm mm
Det blev plockat en del i alla fall, sen var barnen lite sugna på fika vilket var varsin halv banan och några kex. Inte så mycket till fika men det dög. (Två dagar kvar till barnbidraget, så nu tar men det som finns hemma helt enkelt) Vi tog en anna väg tillbaka och då gick vi förbi en massa hästar till tjejernas förtjusning, dom fick tom klappa några stycken. När vi väl kom hem hade vi vart borta i tre timmar och var superhungriga alla tre, tur att svärmor hade med sig köttbulla och pasta hit i går när hon lämnade barnen för vi åt upp resterna av det som kvar.
Nu är klockan mycket och det är dags för middag med hela familjen, även pappan som har jobbat sin första dag i dag.

KRAM!!

Skumt...

Det är ganska skumt för jag kan inte se dom bilderna jag själv lagt in här inne, är det så för alla eller kan ni andra se dom?
Något annat som oxå var skumt var att när jag vaknade i morse var det plötsligt fint väder i dag med!!! Jösses efter nästan två veckors regnande och blåsande så har vi fått hela två dagar med fint väder. Eller en i alla fall för den här dagen är ju inte avslutad än. Ser oxå att molnen drar i hop sig på utsidan men det är bara att hoppas på att solen håller sig framme resten av dagen.
I dag skall det målas lite, Micke skall även pyssla lite med annat som är nödvändigt med huset. I kväll skall barnen sova hos farmor och farfar eftersom föräldrarna skall ut och göra stan osäker.
Sommaravslutning på Havsbadet som vi självklart måste gå på =)
Får avlägga rapport i morgon om kvällens bravader, sist jag var ute mådde jag inte särskilt bra dagen efter men har inte tänkt att göra en repris. Är ju dessutom bjuden på Me & I party i morgon kl 11.00 så jag får försöka pigga på mig snabbt i morrn!

KRAM!!

Spelmissbrukare ;-)

Ja det är inte mig själv jag menar i rubriken utan min kära sambo som av en väldigt snäll kompis fått tips om ett jättehäftigt spel som man tydligen bara "MÅSTE" spela varje ledig stund. Konsekvensen av detta har blivit att jag knappt vet hur man sätter på datorn längre. Jag får vara glad om jag får "låna" den i ca fem minuter nu på fm och då kommer han in och säger att " passa på och gå ut och gå nu då!" Självklart för att han skall få sätta sig och spela det väldigt viktiga spelet samtidigt som ungarna gärna får se huuur mycket TV dom vill!!!!

Bitter? Jag? kan jag väl aldrig tänka mig =)

Nu börjar jag allvarligt längta tills om två veckor då skolan börjar och barnen börjar dagis, då får jag äntligen ha datorn för mig själv!
Ja ja på måndag börjar Micke jobba och då är jag och barnen själva igen, får väl se vad vi kan hitta på för kul.

KRAM!!!!

Regn regn och lite mer regn.....

I går regnade det i princip HELA dagen. När det väl blev uppehåll på kvällen bestämde jag mig för att ta en välbehövlig promenad. Semestern känns i kroppen med allt vad det innebär med vin, god mat och all möjlig snacks. Måste verkligen börja träna igen och promenader är alldeles gratis och skönt dessutom. Med Mp3 spelare och en massa bra musik så kommer man upp i tempo rätt bra faktiskt.

Mickes semester börjar lida mot sitt slut och det känns som att verkligheten börjar komma i kapp en iom att det bara är tre veckor kvar innan skolan startar igen. Barnen skall ju vara hemma ända till siste augusti, än så länge är det en massa kompisar hemma på gården men om en vecka är det nog inte lika enkelt. detta är ju oxå troligtvis sista sommaren som dom kommer vara hemma så här länge. Nästa sommar har jag förhoppningsvist ett jobb som lärare i förskolan och då blir det "bara" vanlig semester.

I dag tog vi oss en tripp till Torp där vi träffade Lisa och Linus var in i några skoaffärer och kollade rean men hittade inget. Åkte sedan till deras hus för att kolla in hur långt dom kommit, Martins semester var slut så nu var han tillbaka på jobbet. Dom har alltså nu ca tre veckor att göra färdigt huset på innan dom skall vara ute ur lägenheten, lite stressigt antar jag. Vi får försöka hjälpa till med det vi kan, vi skall ju oxå måla färdigt vårat hus!

Har tänkt att jag skulle satt in en del bilder av vad som händer här på Torpet men efter att vi köpte den nya datorn har inte alla program blivit inlagda. Men jag lovar att uppdatera mig med bilder så snart jag kan.

KRAM!!

Tråk!!!!!!

Är så otroligt tråkigt när det bara regnar ute, uppehåll mest på dagarna men så kommer regnet på kvällen så inte kan vi måla färdigt heller!! 
Har nu fått upp grinden nästan helt färdigt så nu kan Smilla få härja bäst hon vill i vår trädgård. I förrgår tog jag och Smilla en tur till Angelikas syster Erika (Angelika var oxå med) som har Alice som är lika gammal som Smilla och även en liten Elsa på fyra månader. Kul för Smilla att kunna leka med någon jämngammal och inte alltid vara tvungen att leka med storasyster och hennes kompisar. När vi kom hem vid 16.30 drog hela familjen i väg till Torp där en ny dator skulle inhandlas då den gamla har varit alldeles för seg det sista. Tyvärr blev det ingen ny skärm så det får vi önska oss i julklapp =)
Självklart blev det Mc Donalds och sedan hem, en liten utflykt i alla fall. I går gjorde vi absolut INGENTING så i dag måste vi försöka hitta på nåt . Hmmmmm får väl se vad det kan bli, än så klänge så sover både pappan och det minsta barnet i huset så vi får väl vänta och se vad dom kan töänka sig när dom pallrat sig upp.

KRAM!!

Kusinträffen

Så har den årliga kusinträffen ägt rum, i år var vi uppe en liten bit utanför Strömstad hos Jenny och Martin och deras barn Wilma och Max. Eftersom vädret var varmt och skönt åkte vi upp redan i fredags vilket även Lisa, Martin och Linus gjorde. Dom skulle bo i en lägenhet på Silverhornet och vi hade lånat husvagn som vi ställde upp på Jenny och Martins tomt.
Vi badade, solade och hade gött hela dagen. Barnen lekte oavbrutet hela tiden med endast avbrott med sömn, så himla kul att barnen oxå tycker det är roligt nu. På fredag kväll grillade vi och drack lite öl och vin, sedan var det läggdags för barnen och vi vuxna satt uppe en stund till.
På lördag morgon vaknade jag av regnet som smattrade mot husvagnstaket, typiskt när man hade velat sola och bada en dag till. Dessutom skulle ju alla andra kusiner dyka upp senare oxå. Jag och Micke + Lisa och Martin bestämde oss i alla fall för att ta en sväng in till staden. Ebba ville inte följa med så hon var kvar hos Jenny och Martin och lekte med Wilma och Max.
Först åkte vi till en affär som skulle ha bra priser på Didrikssonkläder mm, där fyndade jag en Didriksson jacka för knappt 300 Micke fick köpt sig ett helt regnställ som från början kostade 2000 och som vi nu betalade 500 för. Sedan knödde vi in oss i stan vilket var ett rent H- vete, till slut fick vi en parkeringsplats men jösses vad folk det var i stan. Norskar överallt och fullknökat, efter en halvtimma hade jag tröttnat men det blev ändå en stund till innan vi kom oss i väg tillbaka. Nu fick vi stå i bilkö i ca 40 minuter för att ens komma ut ur stan och det stog i princip helt stilla stundtals. När vi väl kom tillbaka fick jag lätt erkänna att min kära kusin Jenny haft rätt, det är inget roligt alls i Strömstad på sommaren med alla folk. Trodde faktiskt inte att det kunde vara värre än i Lysekil!!
När vi kom tillbaka hade redan några börjat droppa in, bla min kusin Magnus hans mamma Gullan och Jennys mamma Kerstin. Gullan och Kerstin är alltså mina fastrar, sedan kom min mamma och pappa till mina barns glädje! Mojmoj ropade Smilla när hon vaknade efter att ha sovit i bilen en stund. Lillasyster Kristin och hennes Robin kom oxå ungefär samtidigt.
Sedan kom Henrik (min kusin och bror till Magnus)och Tina med deras son Anders, Thomas (som är bror till jenny), Maggan (min faster), Mattias (min kusin och son till maggan) med sin Sara och deras lille 6 veckor gamla son Ludwig som var så himla söt!!!!
Några kusiner var det som fattades oxå som vi hoppas få se nästa år, Jonas (bror till Mattias) med sin Anna + barnen Tuva och Theo, Caroline (syster till Mattias och Jonas).
Vi hade faktiskt tur med vädret som höll upp hela eftermiddagen och kvällen, vi grillade, åt och drack gott, lekte lite och hade det jättetrevligt.
Vid ca 22.00 var det dags för barnen att lägga sig och sedan fortsatte vi att sitta tjöta om allt möjligt. När klockan var 01.00 hade dom flesta dragit sig hemåt, det var bara vi andra kvar som skulle sova över. Ändå kom vi inte i säng förrän vid två snåret då vi alla tyckte att det räckte, eller dettare sagt alla andra än Lisas Martin, Thomas och Robin som satt kvar och tjötade till halv tre!
Dagen efter var nog alla lite sega men på gott humör, tyvärr regnade det även denna morgon när vi vaknade men det höll upp sen. Ebba ville inte alls åka hem utan tyckte vi kunde stanna ett par dagar till, men vi kom oss i väg med husvagn och allt. Ca 14.00 var vi hemma på torpet och packade ur alla grejor ur husvagnen för att sedan bege oss ut till Stale för att städa ur den, husvagnen är nu tillbaka på Slätten hos ägarna. TACK!! för lånet Carolien och Henrik.
hade tänkt ta en massa kort under helgen men oturligt nog tog batteriena slut i fredags, får förlita mig på min sambo som tog lite grann med mobilen.

KRAM PÅ ER!!!!

RSS 2.0