Kort....

Äntligen har jag fått fixat in korten som legat i kameran så nu kan jag visa lite kort på barnen =) Tog även några nya då jag och tjejerna tog oss en fotbollsmatch. Hann inte träna i dag då skolarbetet får gå före, men lite fotboll och jage med barnen hinner man alltid med!

Visst är Smilla snygg i mammas nya coola skor.


Från kvällen på lekplatsen efter att vi spelat fotboll.


Smilla var oxå med gungbrädan.


Gungeligung!


Nu har vi gungat färdigt tycker Smilla, dags att gå hem!


Puss & Kram

Tandläkaren

Tisdag och i dag har jag redan hunnit med ett besök hos tandläkaren, där tog de bort tandsten och annan skit jag hade  i munnen. Låter inte speciellt fräsht men vad sjutton nu är det rent och snyggt i alla fall. Hade självklart ett hål så det blir ett besök till om en månad, mindre kul med tanke på vad det kostar! Men skönt att veta att tänderna går och fixa och att resten är hela eftersom man skall använda dem i några år till.
Dagen i går spenderades i sängen till stor del, stackars barn fick leka på övervåningen hela förmiddagen medans jag låg i sängen och hade ont i magen. Tjejerna var hemma då förskolan hade stängningsdag och självklart fick jag en släng av magkatarren lite lagom när man tänkt att vi skulle hitta på nåt roligt.  Piggnade dock till under eftermiddagen så jag tom orkade gå på gympa på kvällen, det känns extra gott i dag i benen.
Smilla åkte på nån ny förkylning under helgen och går omkring här och rosslar lite men hon hann vara frisk i en vecka nästan innan nästa kom, det blir längre och längre emellan förkylningarna vilket är skönt för både henne och oss.
I dag väntar pluggning på hög nivå då ex-arbetet skall vara inne på fredag, sedan kalas i kväll hos mina svärföräldrar för barnens faster. Hmmm undrar vad hon skall få i present? =)
Micke har säkert redan kommit på nån bra grej att köpa, ha ha!!

Puss & Kram

Besök hos logopeden

I dag har vi varit på besök i stora staden Uddevalla, var där även i går men det var mycket roligare i dag =) I går hade vi föreläsning hela dagen och jag var helt slut i huvet när jag kom hem. I dag var dags för ett besök på sjukhuset hos logopeden för Smilla. Besöket varade ca en timma  och Smilla var jättekoncentrerad nästan hela tiden på vad logopeden sa och vad hon skulle göra. I princip lekte de sig igenom besöket och Smilla var verkligen superduktig!!  Det är ingen fara med hennes ordförråd, utan det är uttalet som är problemet. Alla ord säger hon med m-n eller ng ljud tex "nen e min" vilket då betyder den är min. Vi förstår ju men det kan vara svårare för omgivningen i bland.
Just nu sitter jag och skall skriva en textreflektion på tre böcker men har lite svårt att koncentrera mig. Skoluppgifterna går i ett nu och man hinner knappt andas emellan, men i mars är det färdigt!!
I kväll väntar föräldramöte på barnens förskola och sen mer skolarbete, i morrn jobbar jag och sen är det helg....... IGEN!!
men man skall inte ropa hej än, mer skolarbete väntar i helgen eftersom ex-uppgiften skall vara inne på onsdag, Jippie!!
Ja, det är bara att återgå till vardagen igen =)

Puss & Kram

En vanlig sketen tisdag

Japp en helt vanlig sketen tisdag och det regnar ute, som vanligt just nu känns det som. Vart tog det sköna mysiga soliga höstvädret vägen?
I morse åkte jag ner till Angelica för fixa med vårt ex-arbete för denna kurs, i morgon har vi kursintroduktion för nästa och så rullar det på. Skolan känns helt ok, det vi läser nu är riktigt roligt. Ha ha det lät som om allt annat vi läst varit tråkigt och det har det naturligtvis inte men för en gångs skull känner jag mig fokuserad. Jag har inte tankarna någon annanstans, som förra hösten då jag skolade in Smilla mitt i kursstarten, eller när hon blev sjuk under B-uppsatsen. Vår andra termin som vi läste var ju dessutom Smilla liten och jag var ju inte mammaledig utan skulle plugga. Mitt i allt har ju Ebba oxå funnits där och krävt sin tid, självklart! Att fokusera på skolan samtidigt som man har två ganska små barn är inte lätt men det går.
Ja nu fick jag peppat mig själv lite så nu skall jag sätta mig med skolboken en stund innan jag hämtar barnen!

Puss & Kram

Städning mm

Måndag morgon och det känns som om jag hade behövt sova minst fem timmar till. Är så trött!! Måste läsa en massa litteratur till skolan och börja på ett skolarbete som skall vara inne nästa tisdag och denna vecka är det fullt upp. Onsdag är det föreläsning, torsdag skall vi till logopeden med Smilla och fredag jobbar jag. Känns lite tajt med allt som skall göras men jag löser väl det som vanligt.
Helgen har varit ganska hektiskt trots att vi bara vart hemma nästan, i fredags var vi ju på kalas hos Lisa, Martin och Linus vilket var väldigt trevligt. God mat och dryck!
I lördags var vi på stan och handlade overall och vinterstövlar till Ebba, vi lade undan ett par till Smilla så får vi först se vad det är för storlek på dom som vi kunde låna av Angelica. I går  var det barnkalas och sen simskola för Ebba, jag försökte hela huset det blev rent och snyggt i ca två sekunder. Sen kändes det som om att det knappt syntes att man städat, Smilla tappade ett glas i golvet när vi åt middag så då fick Micke dammsuga igen.

Har ju även varit på två stycken Me and I party denna höst och naturligtvis hittade jag en massa fina grejer som jag ville ha!! Får väl lägga upp fina bilder på mina inköp senare =)
Tjejerna kommer bli SÅÅÅÅÅÅ fina i dom nya kläderna!!

Puss & Kram

Tjenis!!

Det var längesedan jag skrev här nu. Dagarna går så fort, barnen skall lämnas och hämtas på dagis. Mat skall lagas, helst skall jag hinna träna eller ta en promenad.
Har även haft föreläsning i Uddevalla i går och då stannade jag till på Torp och inhandlade två BH-ar till mig vilket var väldigt nödvändigt då min favorit gick sönder, stålbågen gick rakt av på mitten bara!! men nu har jag i alla fall två helt nya =)
hade en väldigt trevlig och rolig helg i Göteborg för två veckor sedan, vi var några tjejer som bodde på hotell och var och såg Ladies Night. Så himla bra!! Vi åt och drack gott och hade det jättemysigt, dagen efter blev det shopping på stan och sedan bussen hem till verkligheten i lilla Lysekil.
Förra helgen var det dags för Linns 30-års present, vi hade bestämt att vi skulle gå ut och äta på lördagen. Det blev Bella Gästis i hunnebo där dom som vanligt har god mat, visserligen blev det pizza men dom är ju så himla goda där! Hade verkligen skitkul!!!!!!!!

I dag är det dags för tandläkarbesök för Ebba och hon tyckte absolut att hon skulle få gå in alldeles själv sedan men det tycker nog inte jag.
Båda tjejerna är lite förkylda och Smillas astma märker vi av direkt, samtidigt är den absolut lindrigare än förra hösten och hon har klarat sig riktigt bra hittills. Inte hostat så mycket på nätterna och inte på dagtid heller, det tycker vi är skönt!!
I morgon väntar jobb och en skoluppgift som skall vara inne. Dessutom skall vi på kalas till martin Lisa och Linus i deras nya hus. Hoppas bara att vi inte har så sena barn på jobbet så att vi kommer i väg. har inte träffats allihopa på jättelänge så det ska bli roligt.

Puss & Kram!!

Onsdag morgon

Härligt att vakna på morgonen och mysa lite med barnen i sängen innan man går upp, eller.............
Smilla vaknade först så hon och jag mös en stund innan Ebba kom upp, högst två minuter var hon nöjd innan hon började dagen med att trotsa ALLT. När det var dags för kläder vägrade hon ta på sig det jag lagt fram, kastade kl'derna på mig. Hon åkte in på sitt rum illa kvickt och fick sitta där och tjura, klockan gick och det var bara tio minuter kvar tills vi var tvungna att åka och hon hade fortfarande inte fått på sig kläderna. Det blev tandborstning med tvång och sen kom ialla fall tröjan på, men byxorna skulle hon inte ha. Hon fick gå ner utan och jag sa att om du inte tar på dig dom NU så får du åka till dagis utan! Efter mycket om och men kom vi till dagis och allt var ok. Men då plötsligt blir Smilla ledsen när jag skall gå, andra dagen nu och hon har ALDRIG varit det innan. Visst har jag väntat lite på det, men just nu var jag inte riktigt beredd på det. Så dagen startade med kaos, hoppas att resten av dagen går bra. Skall till Mickes mormor på middag i kväll då hon fyller i dag GRATTIS!! Så det är bara att hoppas att det blir lugnare då.
Min dag kommer att bestå av mest pluggning, skall upp till praktiken en sväng för att avsluta en uppgift och sen får vi se hur dagen blir.

HEJ HOPP!!

RSS 2.0