2008

Har kapat syster yster kristins lista och gjort om den lite =)

Årets Låt:
allt med Kent

Årets konsert: Kent i Agnebergshallen

Årets program: Ingen aning men singelmammorna var bra.


Årets Bok:
Tja det får väl bli någon av de otroligt bra skolböcker vi läst under året!

Årets Film:
Arn var bäst av de sista, både ettan och tvåan (tvåan var lite bättre).

Årets Dricka: kaffe och rödvin


Årets Plagg: tunika och leggins


Årets Byxor:
Jeans såklart, är en inbiten jeans användare

Årets Sneakers:
 Mina nya prickiga och randiga Converse som jag fyndade för 150:-


Årets bröllop: självklart  caroline och Henriks som var helt klart sommarens höjdpunkt

Årets fest: De två möhipporna som var för Caroline 

Årets Blogg:
Jossan och Kristin

Årets Hiss: Att jag fick jobb

Årets Diss: Smillas sjukhus vistelse, inge kul alls.

Årets Resa:
Tjaa vi kom ju bara till Strömstad men roligt hade vi

Årets barn: Mina små monster såklart

Årets Nyårslöften:
Att fortsätta träna, vara en gladare mamma och att njuta av att vara ledig när man faktiskt är ledig

Ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!


Julhelgen!

Jag vet jag är kass på att blogga! Men det har ju vart jul och vi har haft fullt upp.
På juldagen blev det promenad med mamma och pappa i ett rätt så kallt väder, hela fem minusgrader. Sedan åkte vi hem och bara mös med lite film och fruktsallad. Annandagen åkte vi till min mormor och fick lite middag, lämnade julklappar och barnen fick några av min moster. Lördagen blev en städ-dag då vi skulle ha gäster på kvällen, Angelica med sin familj och Åsa med sin, vi var trötta på julmat så det blev tacos att bjuda på!
Eftersom vi denna familj är urkassa på att komma i håg kameran har vi glömt den hemma varenda gång, så det kanske kommer lite bilder senare om jag får fjäska med syster Kristin.

Söndagen åkte jag med barnen till min mamma och pappa igen och sedan åkte jag själv till torp för att fynda nyårs-klänning, HA HA HA hittade inte ett skit. Gillar inte alls rean, att trängas och hålla på för att få billiga kläder lockar inte mig. Handlar hellre för fullpris i lugn och ro! Micke tapetserade för fullt här hemma och när jag kom hem på kvällen var det jättefint uppe, inte helt klart men snart så.....
I går försökte jag plugga en del och sen skulle jag till tandläkaren för att laga ett hål, billigt, skulle inte tro det! fick oxå handlat min nyårsklänning, bra att stödja de lokala handlarna och den var faktiskt på rea oxå. men här kunde jag prova i lugn och ro utan att det sog nån annan utanför och pustade.
I dag måste jag försöka mig ut på en promenad eftersom det blivit alldeles för mycket gott under helgen vilket satt ett litet spår på vågen! Självklart skall jag försöka komma vidaer på min uppsats oxå då den skall lämnas in nästa onsdag. Vilket för övrigt blir min första arbetsdag. Imorrn bär det av till Uddevalla och syster yster där vi skall fira nyår, kommer alldeles säkert bli hur bra som helst.

Tjipp och Hej!!

Foton

Tänkte visa några foton på mina guldklimpar när de skulle klä granen, visserligen slutade det med att de åkte upp på varsitt rum efter att inte ha kommit överens om vem skulle hänga vilka kulor!! Men det var roligt så länge det varade. Fick oxå fixat mina nya gardiner att uppe i allrummet som än så länge är under renovering, men eftersom Micke varit duktig och tapetserat fönstervalvet så hänger nu både jul-stjärnor och gardiner uppe! Har alltså för första gången lagt upp gardinerna själv, fick nog lite blodad tand för jag kom på massa saker fixa när jag nu ändå hade mammas symaskin hemma =)





Och så mina nya gardiner!


Tjipp och Hej!!

Dan före doppare dan!

I morrn är det julafton och nästan alla klappar är klara! Som vanligt tror jag att jag är klar och kommer på dagen före att jag missat nåt så det blir en sväng ner på stan i dag med för fixa färdigt resten.
I lördags firade vi en tidig julafton hos mina svärföräldrar och naturligtvis kom tomten, Ebba låg i soffan och tryckte när spanade på utsidan när tomten kom runt huset. När han väl kom in slog smilla händerna för ögonen och ville absolut inte titta på tomten, sen ropade hon till honom: Neeej gå! Men när han började dela ut paket var det mesta glömt men hon ville inte att han skulle ta i henne =)
Utdelningen i lördags bestod av Ebba: My little ponny
                                                                       Hello kitty tröja och hårspännen
                                                                       Snövit- Barbie med dvärgar
                                                         
                                                         Smilla: Alfons-Pussel
                                                                       Hello Kitty tröja och hårspännen
                                                                       Bilar och gubbar från Fisher price

Sedan fick de även ett dockhus och pengar till en lekstuga tillsammans. På ett sätt var det skönt för nu har dom hunnit att leka en del med grejerna innan de får resten i morrn, inte så mycket på en gång helt enkelt.
I dag blir det lugnt, skall försöka skriva lite skolarbete nu och vid tre hämtar jag barnen och då blir det pepparkaksbak och några ärenden. I morrn åker vi till mamma & pappa och dit kommer även mina systrar med respektive och naturligtvis kusin Linus!

Tjipp & Hej!!

TACK!!

Tack syster yster Kristin för att du fixat min blogg lite julig =)
I dag har det vart jobb och i morrn bär det i väg till mormor och morfar för tjejerna medans jag får julshoppa på Torp, vet inte om jag skall vara glad för det iof då det säkert kommer vara ett enda jättekaos där ändå!
Nu är det bara 5 dagar kvar till julafton och i princip alla klappar är färdiga, bara några enstaka kvar och det är det jag skall fixa i morrn. Återkommer med rapport om hur det gick =)

Tjipp och Hej!!

Skit oxå!!

Tänkte ju va lite duktig och få in ett klipp från yuotube men jag får väl länka i stället om det nu funkar =)

Här kommer dessutom en liten bild på våra egna små tomtar och troll!!

Lilla Smilla med sprucken läpp ser på "melle" (Pelle på saltkråkan) med tomteluva.


Ebba rider på Lysekils årliga julmarknad


Kan jag få lifta med här eller??


Storasyster kör och jag åker med!!


Tjipp och Hej!!

Torsdag!

I dag är det en helt vanlig torsdag med ett helt vanligt tråkigt och blött väder med 4 + grader ute. Ingen snö, än så länge ingen gran, ingen tomte, inga julklappar, bara en helt vanlig torsdag!
I morgon är det en helt vanlig fredag men på lördag skall barnen till mormor och morfar för att leka lite med kusin Linus som oxå skall vara där. Men just nu känns julfirandet ganska avlägset. Kanske för att man har en massa annat i huvudet och jag borde verkligen INTE sitta och skriva här i bloggen utan i stället skriva på mitt ex-arbetet som skall lämnas in samma dag som jag börjar jobba, alltså 7/1.

Nä nu får vi liva upp stämningen lite med lite bilder och musik =)

 

Hoppsan..

Jaha, då var näst sista uppgiften klar och bara ex-arbetet kvar innan det är dags för C-uppsatsen och vad händer då.. Hoppsan!! Jag kan få jobba 50 % på en förskola fram till juni, JIPPIE!
Så nu helt plötsligt från att vara fattig student får man in lite extra cash och får dessutom jobba med det som jag verkligen vill. Förhoppningsvist leder detta till fortsatt arbete men vet ju aldrig i dessa skrala tider.
Tänk att det är nästan 3,5 år sen vi började, känns helskumt. Ebba var bara 1,5 år och hade precis börjat på förskolan. Vi hade oxå fått reda på att det bodden en liten bebis i min mage som beräkandes komma ut i april 2006 alltså mit i andra terminen. Men skam den som ger sig!!!! Vi körde på och se hur det har gått, skitbra helt enkelt! självklart har man mött på patrull och tänkt att nu går det inte längre, samtidigt har vi dessutom köpt hus under tiden jag pluggat.
Så som den obotliga optimisten jag är har jag bestämt att har jag klarat skolan hittills så fixar jag resten av de här tre månaderna med jobb OCH C-uppsats!

Mina små skruttungar kommer sen alltså ha en mamma som inte bara är mamma utan lärare oxå =)

Tjipp och Hej!

Ullared

Ja, då har man klarat av Ullared inför jul oxå! Åkte till Lisa redan på onsdag kväll för att slippa gå upp så tidigt på torsdag morgon här. Så efter att jobbat och skrivit färdigt en uppgift med Åsa och dessutom hunnit med utvecklingsamtal för barnen med deras fröken packade jag i hop mig och åkte, första anhallt var torp där jag shoppade ett par jeans till mig och varsin ny mössa med Hello Kitty till tjejerna. Sedan åkte jag till Lisa och Martin, kristin var oxå där då hon skulle passa Linus under torsdagen. Blev visst lite sent i säng men det fick gå, kl 5.50 var det dags att gå upp och kl 7.30 satt vi i bilen. Bara 30 minuter senare än tänkt =) kl 9.30 landade vi på Ullareds parkering och efter lite fika så gick vi in och styrde rakt ner till leksakerna! Handlade i princip alla julklappar till barnen och även till Linus + en del saker till hemmet och lite till...........
Väl ute från affären var klockan redan 16.30 så då åkte vi mot Gbg och IKEA för några småsaker som skulle inhandlas. Klockan var 20.30 när vi var i Uddevalla så jag hann med 21.20 färjan hem till Lysekil och då var jag HELT SLUT!! Hela dagen i går jobbade jag och när jag kom hem åkte M på julbord, för mig blev det en lugn kväll i soffan och Idol efter barnen lagt sig.

I dag kommer barnens mormor och morfar en sväng och sedan får vi besök av C, D och lilla F i kväll. Skall även försöka plugga lite men även hinna städa lite så det blir fullt upp.

Tjipp och hej!!


Skalloperation

Har varit på sjukhuset och tagit bort en fettknöl på huvudet. Inget farligt utan en hårsäck som blivit inflammerad och växt, bara obehagligt när man borstar håret. Nu sitter jag här med världens grej på huvet, tryckbandage så att om det blir nån vätska i såret så skall det torkas upp av bandaget. Fick gå ut från sjukhuset med luvan på huvet . Ha ha ha såg ut som en värsting! Skall ta av det nu om en stund innan jag åker och hämtar barnen på dagis. Ett enda litet stygn blev det men måste ändå tillbaka och ta bort om tio dagar. Undrar om de tog bort nåt mer än knölen.................. (några hjärnceller kanske)

Helgen var lugn och skön för oss här hemma i alla fall värre var det för syster yster K som var i Lund och hamnade mitt i kravallerna på vägen till bussen hem.
Mina otroligt roliga och bästa vänner Linn och Åsa var här och gav mig en liten försenad födelsedagspresent, de skulle kommit förra söndagen men då var ju Smilla lite dålig. Fick en söt ljuslykta som passade bra i köket.
Micke hann att måla fönstret en gång till uppe, skall målas ännu gång innan vi kör i gång med taket, sen är det tapetsering som gäller. Skall bli så kul att se förvandlingen från hemsk 70-tals tapet till en bättre och fräshare i alla fall.

Tjipp och Hej!!

RSS 2.0