Smilla

Ja happ, nu har tydligen den minsta tösen i familjen bestämt sig för att sluta sova middag. självklart till mammans stora förtret. Klart att det är skönt när hon tar sig en liten lur och storasyster vilar lite med mamma =)
Jaja i vilket fall som helst så har hon inte sovit middag sen midsommar men i går bestämde jag mig för att nu skulle hon sova. Det tog en stund, (läs LÅNG stund)men när jag lade mig bredvid henne somnade hon tillslut. Jag sprang ner, ställde klockan så jag kunde väcka henne efter en timma och så ut och måla. Fyra bräder hann jag innan regnet kom! Efter en timma väckte jag lillfisen och sen satt vi och mös en stund, storasyster var och lekte hos sin kompis Signe här på gården så allt var rätt lugnt här hemma. På kvällen när barnen skulle läggas somnade som vanligt Ebba på två röda men inte lillasyster, hon var uppe och knatade till ca 21.00. Så nu är det slut på lugnet helt, Smilla skall helt enkelt inte sova middag!

I dag väntar målning av dom stackars bräderna som jag inte hann i går kväll, målade nästan HELA undre delen av väggen själv. Har bara några stycken kvar sen är det klart för nästa sida. Då är det bara för Micke att flytta ställningen oxå, jösses vilket jobb bara för att måla ett jäkla hus. Men snyggt kommer det bli!!

I morrn är det bröllop!!!!!!!!

Shopping

Gårdagen tillbringade jag först på förmiddagen på Torp och inhandlade skor, väska, hårtoning + rejäla trosor a lá Bridget Jones. Skitbra som håller in den snygga magen man förärats med efter att ha varit gravid och fött barn två gånger, att man sedan dessutom inte kan hålla sig borta från godis och annat gott gör ju inte saken bättre.

Här är skorna och väskan jag köpte.


Här är klänningen jag skall ha på mig.


Hoppas nu bara att det här blir bra!

Efter Torp hämtade jag och sambon barnen (var ju liksom ingen ide att ta med två vilda barn när man skall prova kläder) hos min svärmor. Sedan åkte vi och hälsade på Linn, Hugo och Thea.
Linn är en av mina närmsta vänner som oxå är en av dom som jag kännt längst. Jag, Linn och Åsa P började umgås när jag gick i nian. Linn är ett år yngre än mig och Åsa två år yngre, förr (långt innan barn, sambo och villa) var jag otroligt stolt över att vara äldst. Inte nu längre!!!! så orättvist att jag redan fyllt 30 och inte dom, ha ha. Fast det är klart, dom skall dit dom med =)
Under åren har vi tre gått igenom en hel del tillsammans, både med och motgångar. Fast mest av allt har vi nog haft roligt tillsammans. Alla fester genom åren, alla killar vi försökt fånga och alla killar vi försökt bli av med =)
Hmmmmmm, visst kan sakna sitt yngre singelliv nån gång i bland men så kommer det två tjejer och kramar en och då är tanken som bortblåst. Men visst sjutton hade vi jäkligt kul!!!
När singel-livet var slut och vi började stadga oss kom oxå barnen. Numera har vi två var.
Våren 2000 fick Linn sin son Hugo 12/4, samma vår blev jag  i hop med Micke, på hösten flyttade jag hit till Lysekil och sen har jag blivit kvar. 12/4 2002 fick Åsa sin dotter Jolina, alltså exakt två år efter Linn. Två år efter det 14/4-2004 födde jag Ebba, ganska lustigt att det blivit exakt i två-års intervaller och att två av barnen är födda på samma datum.
Linn fick även sin dotter Thea bara två månader efter att Ebba föddes. Februari 2005 föddes Åsas andra dotter Ellie och året därpå mars 2006 föddes min Smilla.
Just nu är det lugnt på bebisfronten för oss alla tre, nu är det husen som är viktiga =) det skall målas och grejas i trädgård mm mm mm. Tyvärr har vi väl alldeles för mycket att göra att vi aldrig hinner träffas. Förra sommaren skulle vi gå och se The Ark, vi hann se Timbuktu som var förband sen fick Linn migrän så då åkte vi hem. Men vi hann i alla fall med det viktigaste, förfesten!!!!!
Hoppas vi kan försöka få i hop en liten vinkväll i sommar så vi kan prata gamla minnen och få några riktigt goa skratt! Kram på er mina vänner!!!!

Lillasyster....

Jaha pappa, då var det kört. Nu har alla dina tre döttrar förlovat sig! Undrar vem som kan tänka sig att gifta sig först =)
På självaste midsommar afton förlovade sig min minsta syster Kristin (som oxå bloggar, länkar till henne här bredvid) med sin sambo Robin. Ett jättestort GRATTIS syster yster!!!!!

Dagen har för övrigt gått jättefort, jag och barnen tog en sväng på stan och träffade Å med Elias, J med Emmy och A & M med Viktor och Oskar. Jättemysigt om man bara hade fått sitta och dricka kaffet i stället för att springa efter Smilla. Men vad sjutton, hon är två år så det är bara att springa tills hon lugnat sig.
Köpte en ny stav och sten till min läpp-piercing, kanske lite barnsligt av en 30-åring att ha kvar en piercing men jag känner mig otroligt naken utan. Stenen måste ju matcha halsbandet jag fick av Caroline, allt skall ju på till bröllopet på Lördag. I morgon bär det av till torp för inhandling av skor, väska och sjal till klänningen. Vi får väl se vad jag kommer hem med. Måste även inhandla ett par rejäla trosor a lá Bridget Jones att ha under klänningen, måste ju hålla in magen ordentligt HA HA HA!!!!

Nu väntar min sköna säng och kudde GOD NATT!!

Midsommar helgen

Så var även denna midsommar helg över! Som vanligt går allting så fort och det är redan måndag. På självaste midsommarafton var vi bortbjudna men minsta dottern i den familjen spydde tyvärr så vi fick vara här i stället. De som var här var Jennie och Anders med barnen Felicia och Emmy och Åsa & Morgan och deras lille Elias. Självklart var även vi och våra vilddjur (barnen) med. Vi grillade, drack rödvin och hade det allmänt trevligt i vårt uterum.
Till efterätt blev det jordgubbar och glass och efter det mera rödvin =) Självklart allt i ganska lugn takt eftersom alla barnen var med, som mest var ute och lekte och åt godis. De minsta barnen somnade en efter en runt 20.00-21.00 och de två stora däckade i soffan vi 23.00. Vädret höll sig hyfsat ok och regnet höll sig borta vilket var ganska skönt även om man satt under tak.

Här är Smilla på midsommarafton i sin fina Giraff klänning från Me & I, självklart har storasyster en likadan =)


På midsommar dagens morgon såg det ut så här, två morgontrötta barn och Saltkråkan på film.



Pappan var ännu tröttare och gick och lade sig  efter frukost, kom ner lagom tills det var dags att äta lite middag. Då hade jag hunnit rensa lite rabatten och Smilla hade även hunnit med ett dopp i poolen(med kläder och sandaler på) där det endast var regnvatten. Det här tyckte även storasyster Ebba såg kul ut och hoppadre i med gympaskor och allt. Ja ja vad säger man, de hade ju roligt i alla fall.

På midsommardagens kväll tog vi oss en tur ner till stan där det var den årliga cruisingen, det var kö in till stan en bra bit. Många fina bilar och även många skrothögar, men som vanlig är det ju så kul att kolla på dom. Solen sken och allt var rätt skönt eller....... njaa ett litet svart moln på himlen hade vi. Micke fick skoskav!!!!!  När ungarna inte gnäller så är det självklart sambon som gör det. Vi kom till bilen i alla fall, vi trodde att vi skulle kunna parkera den ganska nära stan men vi kom till Tröten sen var det stopp. Väl hemma nattade vi barnen och sen slängde vi oss i soffan.

Gårdagen bjöd på REGN, REGN och REGN! Vi hade tänkt måla färdigt den gaveln som vi börjat med men det har ju regnat nästan hela veckan. Vi tog en tur till Göfab och köpte dynor till våra möbler i uterummet och kollade även på grejer till en grind. Behövs nu när Smilla är så snabb på att sticka.
På kvällen kom svärmor och svärfar + faster till barnen med pojkvän, vi åt thaimat och tog det ganska lugnt. När barnen lagt sig blev det ännu en filmkväll innan ögonen föll i hop.

Det här var hela vår midsommarhelg, en hel del regn som vanligt!!

Hoppsan!

Ooops! Stava kan jag inte heller, det skall inte stå barvänligt i texten till " Lugn dag, eller.." utan barnvänligt naturligtvis. Finns säkert fler ställen i texten där jag stavat tokigt men det får ni väl leva med. Nu skall jag och barnen kalasa på färskpotatis och fiskbullar. =)
I kväll blir det målning och promenad på shemat!

Lugn dag, eller......

Här har jag och barnen sommarlov och i morse sov faktiskt båda två längre än vanligt. Med det menas att ingen av dom vaknade före kl 06.00 =) den stora kom upp ca 07.15 och den lilla strax efter. Under frukosten ringde min kompis J och undrade om vi inte skulle ta och träffas och fika på stan med barnen. Jovisst vi var ju nästan klara så det var bara att göra färdigt resten och ta sig i väg. Hmmmmmm bara och bara, med en hysterisk två-åring som bara skriker NEJ och SJÄLV  så var ju inte det så enkelt. Nåväl, nere på stan vägrade hon i princip att sitta i vagnen. Fick trycka ner henne och om någon stackars tant eller farbror såg mig så handlar det säkert om barnmisshandel. På fiket som är ett hyfsat barvänligt sådant med gungställning och sandlåda, allt innanför stängsel och grind med hasp vägrade hon naturligtvis att vara. Hon som annars älskar att sitta i sandlådan ville hellre springa ut i gatan. Motion får jag i alla fall!! Efter mycket om och men (+ mat) skulle lilla S sova. Jomenvisst, säkert inte i vagnen i alla fall ;-) Då bestämde mamman att nu fick det räcka med fikat så vi begav oss till bilen som stod parkerad i södra hamnen, där det för övrigt kostar 8 kr/ timmen bara för att det är sommar, hutlöst!!
Sedan åkte vi och handlade mer färg till huset och sedan hem, nu snusar den minsta uppe i sin säng och den stora sitter och vilar i soffan med lite film. Lugnet vara nog inte så länge så man får passa på.
Sambon skall dessutom jobba över tre kvällar denna vecka så jag måste at de små tillfällena som finns nu.

Här är Smilla på fiket.



Storasyster Ebba äter glass



I morrn hoppas jag på att få se lille Oskar, så nyfiken på hur han ser ut. Om han är lik storebror kanske...... Bye!!

TJOOHOOO!!!!

Japp, även jag fick VG på vårens sista kurs. Min kära klasskamrat Jossan (som för övrigt oxå blogar) fick även hon vg. Det är vi väl värda tycker jag. Äntligen har jag SOMMARLOV på riktigt, inga kompletteringar eller annat som ska göras till skolan.
Bara ledigt; eller vad man nu kan kalla det när man har en massa annat som skall göras. Typ hus och trädgård.
Äh skit samma jag fick ju VG =)

Husmålning

I går bestod dagen av operation husmålning, den ursprungliga färgen är rött med gröna knutar. Inte så där jättevackert tycker jag. Nu skall det bli beigt (eller hur det nu stavas) med grön/bruna knutar. Den sista färgen är svår att beskriva med ord men jag kommer att lägga in kort på den senare. Från början såg huset ut så här i färgen:



Här sitter Ebba utanför huset med sin morfar våren 2006
Nu när vi börjat måla ser det ut så här:



På insidan har vi hunnit tapetsera barnens rum:


Ovan är Smillas rum under renovering, under det färdiga resultatet:

Randigt på ena sidan och rosa tapet med vita dödskallar på andra sidan


På Ebbas rum har jag tyvärr inga bra före kort men så här ser det ut nu:




Så här ser det ut hemma hos oss för tillfället =)
barnens rum är jag jättenöjd med, nu fattas bara resten av huset. Men det kommer väl. Nix pix ,nu väntar tacos med min familj.
 Ha en skön söndagskväll!!


Utmaning

För någon vecka sen fick jag en utmaning av min kära klasskompis Jossan som oxå bloggar så nu var det tydligen min tur =)

3 namn jag går under: Malin, hjärtat och mamma

3 saker som skrämmer mig: att någon i min familj skall dö, att inte kunna få fler barn och att vi skall bli tvungna att bo i lägenhet igen.

3 saker jag har på mig: Hello Kitty boxertrosor (jag vet, barnsligt men dom är sköna) mjukisbyxor och linne.

3 sanningar om mig: sjuk humor, börjar väl oxå bli lite bebissugen igen efter alla bebisar som ploppat ut det sista, behöver motionera mera!

3 saker jag verkligen vill ha: bättre ekonomi, färdigrenoverat huset och lite nya kläder =)

3 kreativa pysslare som jag skickar vidare till: mina två systrar och min vän Åsa

Lite bilder

storasyster Ebba på julafton 2007



Lillasyster Smilla på julafton 2007



Mamma och lillasyster S



Pappan i familjen



Japp, så här ser vi ut =)

Ensam hemma

Tjaa, här sitter jag framför datorn medans sambon jobbar och barnen är på dagis. Sista dagen för sommaren, sen är det SOMMARLOV. Egentligen har dom vart lediga denna veckan med men jag var på sjukhuset i går och tog lite prover i min matstrupe. Alltså blev det sövning och sen var jag rätt groggy resten av dagen och sov mest. Micke (min sambo och barnens pappa) och barnen hämtade mig vid 4 tiden och då bar det hem till Lysekil och jag sov nog nästan hela vägen. I dag är tanken att jag skall få vila upp mig efter gårdagen så därför får barnen vara på dagis.

Tänkte jag skulle berätta lite om mig och min familj:
Först är det jag Malin, fyller 31 i november men dit är det långt kvar. Har två "småsystrar" på 27 och 20 år. är en ganska positiv person som gillar att hitta på roliga saker med vänner och familj.
Läser till lärare för yngre åldrar på distans och har tänkt mig mest förskolan. Har ca 1,5 termin kvar att läsa innan jag är färdig. Innan jag började läsa har jag jobbat både inom barnomsorg,äldreomsorg och handikappomsorg. När jag började läsa var den stora dottern 1,5 och jag hade precis blivit gravid med nr2. Det var jag tydligen inte ensam om heller för på kursintroduktionen visade det sig att en till i klassen var gravid med sin nr 2 vilket var otroligt skönt.

Dotter nr 1 Ebba föddes 14/4-2004 i v 36+0. Dagen före tog jag mitt körkort och kom väl hem ca 22.30 efter att varit ute och kört lite. Vattnet gick hemma mitt i natten och efter några timmar startade även värkarna, var inne på förlossningen ca 8.30 där BM konstaterar att hon ligger i säte vilket vi inte alls var beredda på.
Efter diskussioner hit och dit bestämmer jag mig för att föda vaginalt ändå. Så kl.13.21 föddes vår förstfödda dotter Ebba på NÄLS sjukhus med rumpan före.
Ebba är nu 4 år och en otroligt bestämd och envis dam som gärna diskuterar, trots att hon fått ett svar så finns det ju alltid ett men... Hon älskar att vara ute och leka med sina kompisar här på gården och blir snabbt rastlös om ingen av dom är hemma.

Dotter nr 2 Smilla föddes 28/3-2008 i v.38+0 Den här gången började det med värkar på natten som var regelbundna men inte så täta, när det väl drog i gång ordentligt var vi kvar hemma och insåg att det var ambulans som gällde. Kom in på förlossning 05.20 och 05.35 har Smilla kommit till världen.
Smilla är två år oxå en bestämd dam med rejält temperament. När hon var ca 8 månader fick vi reda på att hon hade infektionsastma och behandlas dagligen med pulmicort. I januari i år lyckades hon oxå få munherpes och hade blåsor i hela munnen, hon vägrade både äta och dricka så vi blev inlagda med henne pga uttorkning. Väl på sjukhuset blev oxå astman värre och hon syresatte sig inte ordentligt utan fick ligga med syrgas. 10 dagar var vi där och då hade hon även varit förstoppad och dragit på sig en urinvägsinfektion. Stackarn då var hon riktigt dålig, som tur var repade hon sig fort. I slutet av februari var det dags för nästa sjukhusbesök då hon skulle få rör inopererade pga vatten bakom trumhinnan som gjort att hon inte hört så bra, vilket oxå har påverkat talet en del. Men jösses den ungen är aldrig tyst, hon babblar jämt och även om vi förstår mycket så låter ändå mycket som dravel =)

Min sambo Micke och barnens pappa träffade jag på krogen för åtta år sedan. Vi visste vilka var innan så det var inget fem-i-tre ragg. Vi såg väl till att gå ut på samma ställe hela den våren och sen var det vi. Efter sommaren flyttade jag hit till Lysekil och sen har det rullat på med villa och volvo.
Micke är en otroligt lugn person som tar allt i sin takt, både gott och ont naturligtvis =)

Tjaha det här var lite om mig och min familj!!

Välkommen till min nya blogg!

HEJ!!
Mitt namn är Malin, mitt nick kommer från att jag kallades det som liten för att jag tydligen var väldigt lik min pappa.
Jag är en 30 årig (snart 31) tjej från Lysekil. Där bor jag med min sambo, våra två döttrar Ebba och Smilla som är fyra och två år + två katter.
Vi bor i ett hus i ett villa område där vi trivs som fisken i vattnet. Mycket barnfamiljer och säkert 90% har volvo =) (Vi oxå såklart) Huset är byggt i slutet av 70-talet och hade kvar en hel del orginaltapeter när vi flyttade in för drygt ett år sedan. I sommar skall det målas och sedan ska vi fortsätta på insidan huset.
jag återkommer med mer detaljer om mitt lilla familjeliv och bilder på hus och familj!!

Bye!!

RSS 2.0