1 Advent

Min dag att gå upp men eftersom tjejerna vaknade nu för bara 20 minuter sen är det ingen fara. Syster yster Lisa med sambo Martin och barnens kusin Linus var här på besök i går, vi hade väldigt trevligt och barnen lekte. Det blev mat och några glas rödvin, efter det lite Tv och godis till. Smilla lade sig vid nio och de andra två var vakna till elva då gästerna åkte hem.
I dag är det första advent, har fått upp alla ljusstakar och stjärnor och även julgardiner i vardagsrummet i alla fall. har även köpt några nya till allrummet uppe men eftersom vi nu har börjat greja där så kommer de upp senare. Micke började måla fönstret där i går, har luktat lite färg men inte så farligt tyckte vi. Men i natt har Smilla hostat mycket mer än vanligt så antagligen fixade inte hennes astma den doften så i dag måste vi vädra och fönstret skall ju målas en gång till.
Denna dagen blir nog lugn, kanske ett besök eller två........... Vi får se =)

Tjipp och hej!!

Behöver muntras upp..

Har precis skickat i väg tjejerna till dagis och i dag var det verkligen en prövning! Ebba fick visserligen på sig sina kläder rätt så snabbt men sen var det gnäll heeeeeela tiden. Smilla var gnällig ända från att hon vaknade och när kläderna skulle tas på var det fel byxor mm. När dom väl var nere började det på riktigt, E satt i trappan och vägrade ta på sig overallen bara för att jag inte gjort "tunnel" till henne som hon kunde krypa igenom. Eftersom klockan var mycket så sa jag bara nej! Fem minuter senare och ett stort utbrott från mig som förklarade att det fortfarande inte är fyra-åringen som bestämmer i vår familj kom min sambo som skulle köra dem till dagis. Då fick hon äntligen på sig ovarallen!!
Jisses, jag orkar inte med att vara lugn och pedagogisk HELA tiden, hon testar och testar och testar vekligen jämnt! Tills lut blir jag arg och då skriker jag, visst det kanske inte gör saken bättre men just då känns det bättre. E blir lika förtvivlade varje gång men jag orkar inte alltid helt enkelt. Att vara lugn i alla situationer en trotsig fyra-åring sätter en i orkar nog ingen. Mitt i allt detta trotsar ju Smilla oxå och skall ha sin rätt, men det är tyvärr Ebbas som är jobbigast då hon ALDRIG ger sig.

Puss & Kram

1 månad kvar till julafton

Japp. i går var det exakt  1 månad kvar till julafton och det är ju faktiskt tom kallt ute. Lite snö har kommit, även om den inte ligger kvar är det mysigt. Som vanligt när skolarbetet blir för långtråkigt kollar jag runt på andras bloggar och hos lillasyster yster hittade jag ett skitroligt klipp. Eftersom jag inte vet hur man lägger in klipp direkt från yuotube så länkar jag till henne i stället. Kristin  Kan väl säga så mycket att jag inte blev så sugen på att julpyssla med mina små monster =)

Tjipp och hej!!

Födelsedagen

Vaknade av mina sambo och självklart mina barn kom in och sjöng för mig, fick kaffe och pepparkaka på sängen gott!!
Öpnnade mina paket och det här var vad jag fick:
En Ipod

Bild av APPLE NANO 16GB BLÅ



och även träningsgummiband som ser ut ungefär så här:

Klicka för att förstora bilden
Micke tyckte väl att jag behövde träna hemma oxå =)

Puss & Kram


Lördag morgon

Det var min tur att gå upp i dag så när Ebba ropade 06.15 var det jag som fick pallra mig i väg och kolla vad som stod på. Hon behövde kissa! Sedan lurade jag in henne i vår säng så jag fick sova lite till innan Smilla vaknade. Smilla är bättre nu och hade ingen feber nu på morgonen men hon är fortfarande hängig och förkyld, dessutom hostar hon ju en hel del pga astman. Men så länge det går åt rätt håll så är det ok.
I kväll är det tjejfest =) Skall bli roligt och hitta på nåt, och i morgon fyller jag hela 31 år. Huuu, tänk att det är12 år sedan jag flyttade hemifrån snart, jag och Micke har varit i hop i 8 år!! Jösses, nu börjar jag nog få lite åldersnoja snart.
Mest nyfiken är jag på vad min kära sambo har köpt till mig då han alltid annars brukar fråga mig ca 100 gånger vad jag önskar mig, men inte i år. Det är skumt!

Puss & Kram!!

Vissen

Här sitter jag framför datorn och försöker göra nåt vettigt, men känner mig alldeles vissen i hela kroppen. Har nog ingen feber men känner mig frusen och trött. Skolarbetet är inte heller färdigt så jag vet ju vad skall göra de närmsta timmarna. Om tio minuter börjar boxningen som jag hade velat gå på men det sket sig i det blå skåpet! Lika bra är väl det antar jag eftsrom jag ändå känner mig hängig, i morgon är det ju jobb och då måste jag vara pigg!!
Smilla somnade efter maten, det tog en stund men när hon väl somnade så sov hon länge, jag fick väcka henne och då hade hon sovit i tre timmar!

Just nu sitter hon i soffan och kollar på saltkråkan för tredje gången i dag =)



Jobbigt att ha feber, min lilla sjuka skrutt!!

Feber

Ja, Smilla har fått feber. Vaknade halv fem av att hon var ledsen, Micke hämtade in henne och då var hon glödhet. Vid 5.45 ropade Ebba, alldeles för tidigt! Hon fick gå med Micke ner så jag och Smilla kunde ligga kvar en stund till, halv sju kom hon upp och då satte vi på barnprogrammen på Tv. Tog tempen på S, hon hade hela 39,4 i feber hon fick alvedon och sen somnade hon igen och sov nästan en timme.
Ebba bestämde att hon skulle äta frukost på dagis ändå så Micke kom hem och hämtade vår bil och körde henne dit.
Jösses, vilken morgon!
Skolarbetet som skall in i morrn får jag försöka hinna med så gott det går i dag, just nu ser fröken på saltkråkan så nu är ett ypperligt tillfälle att sätta i gång.
Hmmmmm får nog ta och göra det!

Höst eller vinter?

Ja vad är det nu egentligen är det höst eller är det vinter? Ena dagen regn, blåst och 9 +  till att vara frost, minusgrader och sol nästa. Svårt att ta på barnen kläder är det i alla fall.

Själv sitter jag här i min ensamhet framför datorn och ska få i hop ett arbete tills i morrn kväll, känns sådär just nu. Allt annat bara rullar på, bilen är lagad, barnen är fullt levande med allt vad det innebär med humör och temperament. Ebba kör sitt race med trots och vägrar ge upp, vi föräldrar står emot så mycket vi orkar. 
Ganska jobbigt och det har hållt på länge nu, nästan ett år tror jag som hon har fösökt med alla möjliga konstiga saker, efter ett tag när hon märker att det inte funkar byter hon taktik och så får vi nått nytt att bita i. Kör samma stil på dagis och testar, testar och testar lite till.
Huset skall väl så småningom få ett bättre utseende invändigt om vi bara kan få lite extra ork att starta upp. Är inte alls nöjd med så som det ser ut nu men det kommer väl.
Nej, nu är det dags att ta itu med skolarbetet.

Puss & Kram

Fredag = Jobb

Ja varje fredag jobbar jag på en förskola vilket verkligen är skitkul, dessutom är det supernyttigt för min sambo som faktiskt måste antingen hämta eller lämna den dagen. I dag jobbade jag mellan 9.15-17.00 och när jag kom hade han börjat laga mat och pysslat lite. Dock var disken kvar i maskinen, det var inte damsugat men man skall faktiskt se det som är gjort och inte det som är kvar, till mig då i detta fallet =)
I går gjorde min sambo en annan smart sak, han tvättade min nya fest-top endast använd två gånger i 40 grader i stället för 30 vilket resulterade i att den krympte på längden men blev för stor på bredden.  Ja ja nu är det fredag och vi är lediga i helgen, jag och barnen i alla fall men Micke skall jobba i morgon. Vi får väl hitta på nåt roligt till Fars dag på söndag =)

Trött Ebba har somnat i soffan.



Glad smilla!



Puss & Kram

15 poäng...

Hela 15 poäng närmare färdig lärare, bara 30 kvar =) Nu var ännu en kurs avslutad och nu återstår endast en kurs i Läs och skriftspråk för lite större barn och den berömda hemska C-uppsatsen!! sen är vi färdiga lärare och det är dags att komma ut i arbetslivet igen. Skall faktiskt bli riktigt skönt.
Nu skall jag plocka undan alla grejer som ligger på golven (läs leksaker) natta barnen som badar för tillfället, duscha och sen slänga mig i soffan!
Avslutar denna dagens inlägg med en bild från i somras.

Puss & Kram


Måndag igen!!

japp nu var det måndag igen dags för det sista innan examination i denna kurs på onsdag.
Var ju ute i lördags och hade helt suveränt roligt!! Inte ofta som det är så kul både på förfesten och på krogen, brukar alltid vara mest lyckat på förfesten och så åker man hem tidigt från krogen i stället. Var väl hemma vid 4-tiden, ganska seg var jag då.......
Hade huvudvärk när jag kom hem och även när jag vaknade så det fick bli några huvudvärkstabletter och lite mer sömn.
Ringde hem till mina föräldrar där barnen var och kollade läget, dom hade bra och lördagens utflykt till Nordens Ark hade varit lyckad. Då ingen hade haft med sig kamera var det bara Kristin som hade tagit några kort med sin mobilkamera, jag länkar till henne här  http://kristinnilsson88.blogg.se/ 

Barnen kom hem vid tre, trötta men nöjda. En stund i alla fall =) Ebba skulle till simskolan så jag och Smilla stannade hemma, Smilla satt och mös i soffan med Barnen i bullerbyn och jag fixade lite till middagen.
På kvällen var vi trötta hela familjen så det blev en tidig kväll för alla.

Puss & Kram

Halloween

I morse kom min mamma och pappa + moster Kristin och hämtade tjejerna, de skulle åka till Nordens Ark och sen till min mormor. Sedan skall båda två sova hos mamma och pappa eftersom jag skall ut på krogen TJOHOO!! Jag skall iofs inte klä ut mig, bara klä upp mig =)
Vad Micke skall göra har han nog inte bestämt sig för än. Han är långsam som vanligt!
Har nu varit ute och tagit en promenad och väntar på att vi kanske skulle fixa nåt att äta, börjar bli lite hungrig och mat måste man ha. Speciellt innan man skall dricka alkohol är det viktigt!!
Får väl se om jag kan visa några bilder på barnen senare på deras utflykt, nu skall jag lägga mig på soffan en sväng!

Puss & Kram


RSS 2.0