Mycket att göra

Ja det har vart en hel del att göra den sista veckan, i torsdags var det dax för introduktion för C-uppsatsen i Göteborg. jag körde och Angelica fick läsa vägbeskrivning och skyltar, gick hur smidigt som helst. Eller hur Jossan ;-)
Dagen  gav väl iofs inte så mycket nytt, men det blev även lite shopping till barnen. I fredags fixade vi lite skolarbete jag och Angelica, på kvällen var det dags för tjejmiddag hos Tmed tacos och lite vin. Hade jättetrevligt!!
I lördags tog hela familjen en välbehövlig promenad i regnet, på kvällen kom Lisa, Martin och Linus. I söndags var det dags för simskola för Ebba igen, jag och Smilla tog en promenad till en kompis som har barn som är jämnåriga med våra busfrön.
Måndag var det jobb och en ganska hektisk dag, hämtade barnen, åkte ner till Angelica för att fixa lite, kom hem bytte om och i väg till gympan. I morse när jag vaknade var jag hur seg som helst och både jag och barnen behövde lite extra tid att komma i gång på.
I dag blir det skolarbete för mig medans Angelica åkt till Gbg för att op. lille Oskar så nu skall jag fixa så mycket jag kan medans hon är borta.
Nu efter att jag ätit frukost kom den här låten på radion och bara sådär blev jag genast piggare:

http://se.youtube.com/watch?v=xyDRbp1ZPp8&feature=related 

Hoppas ni oxå gillar den!!

TRÖTT

Jösses vad trött jag är! Har jobbat hela dagen, 7.30-16.00. Älskar verkligen att jobba men det tar en del på krafterna oxå och jag måste ju lägga en hel del energi på C-uppsatsen oxå! I dag har vi tex haft temasamling, vi flög till syrien =) Dom har gjort i ordning pass, biljetter, resväskor mm till barnen sen innan, i dag fixade vi till ett "flygplan" och med hjälp av projektor och googleearth tog vi med barnen på en flygtur till syrien, jättekul och barnen är helt fantastiskt duktiga. När jag kom hem åkte M upp till sitt jobb då han varit hemma med barnen i dag, tog en dag extra för säkerhets skull eftersom S hade så himla hög feber i söndags. Men i morrn är det dagis igen! Jag börjar 6.30 så jag skall försöka komma i säng i tid, cyklar ju även till jobbet  så allt måste vara färdigt så att det bara är att kasta sig i väg.

Förra måndagen var vi ju oxå hos Smillas nya astmaläkare, han tyckte att vi skulle höja henne pulmicortdos då hon får aeromir nästan varje dag. Eftersom hennes tal inte är helt förståligt  tyckte han även att  vi skulle be om en noggrann titt i hennes mun, i dag hörde hennes öronläkare av sig och vi skulle få en kallelse till öron och logoped igen. På ett sätt är det skönt att man inte behöver tjata och att man tas på allvar samtidigt vill man ju att det inte skall vara nåt utan att talet kommer av sig självt. Vi förstår henne ju men det är svårt för andra utomstående att förstå henne. Tex har hon inte k,p,t,f,b,d,v,g,r,s-ljuden utan blandar in m och n i de flesta ord, Ebba blir Emma osv, däremot kom det en dag när det var snö ute ett ord som i princip helt "rent" då sa hon: nöängel! och pekade ut på snön. OJ vad glad jag blev då!!

Här kommer en bild på vår lilla skrutt som faktiskt blir tre år i slutet på mars



Visst är hon snygg vår egen superhjälte =)

Man skall inte gnälla

Kom på mig själv om att när ens barn är sjuka tycker man alltid  så himla synd om dom, mest för att de själva inte kan kan tala om exakt hur de mår. MEN man skall inte klaga, det finns alltid någon som har det värre. Singelpappa skriver i sin blogg om han och hans dotters vardag efter en bilolycka som förändrade deras liv. Läs och och i alla fall jag fick mig en tankeställare!

http://singelpappa.blogg.se/

Måndag

Ja ha ännu en måndag! Skulle jobbat egentligen men sitter här hemma med en liten Smilla som är förvånansvärt pigg för att ha haft såpass hög feber i går. När vi gick och lade oss hade hon 39,9 så vi bar in hennes säng till oss i fall det skulle bli en jobbig natt, men hon sov helt tyst hela natten och vaknade i morse ca 7.30. När pappan i familjen kom och skulle hämta storasyster till dagis blev lillasyster vansinnig för att inte hon fick följa med =)

Tänkte visa lite bilder från julen:
Tjejerna bakar pepparkakor, Ebbas kompis C är oxå med.


Julklappsöppning på julaftonsmorgon


Tjejerna sitter och målar, någon av mellandagarna


Dags för lördagsgodis
 
 
TJIPP!!

Nästa barn sjukt

Ja, då var det dags för det lilla barnet i familjen att bli sjukt. Vaknade i natt vid 3.30 tiden av att Smilla var ledsen och hämtade in henne till oss, hon var jättevarm och insåg snabbt att det var feber. Lade henne bredvid mig och försökte somna om men det var svårt med en liten som hels skulle ligga på mig. Vid 6.00 mådde hon inte alls bra så då fick hon alvedon, efter ca 10 min, lät det precis som om hon var på att kräkas men det kom inget. Efter det Somnade både hon och jag om och sov riktigt gott fram tills storasyster dundrade in och tyckte absolut att jag skulle gå med henne och kissa! Nix pix, pappan fick vackert gå upp och sen somnade jag om igen. Fick i alla fall sova till drygt 9.00 då pappan och storasyster tyckte att det var dags för frukost.
Smilla ligger nu i soffan och har inte ätit nästan nåt och heller inte druckit så mycket. De blir verkligen ynkliga de små liven när de är sjuka. Stackarn!

Må så gott, igelkott =)

Fixat alldeles själv!!

Så, nu har tom jag klarat av att fixa med bloggen alldeles själv, som ni säkert redan har märkt har jag nu lagt till en playlist. Funderar bara på om jag skall ändra så att ni som läser själva kan sätta på den i stället för att den automatiskt går på. Ja ja inga stora problem......
I dag jobbar min kära sambo, Ebba är mycket bättre, ingen feber i dag så vi tar nog och går ut sen. Har inte hunnit att äta frukost än så det står först på listan!! Troligtvis får vi oxå besök av lillasyster Kristin med sambo senare i eftermiddag/kväll. Ja det blir väl en ganska lugn Lördag!

TJIPP!!

Sjuka barn

I dag är jag hemma med Ebba då hon fick feber i går. Blev så himla ställd när dom ringde till jobbet, man vet ju att det  händer men man blir lika förvånad varje gång barnen blir sjuka. Vi löste det i alla fall, jag hade ju bilen så jag hämtade Micke som körde mig tillbaka till jobbet och åkte sen och hämtade barnen. När jag kom hem åkte han tillbaka till sitt jobb en sväng och när han kom hem begav jag mig ut på en långpromenad. Kallt men väldigt skönt!
I dag skall det städas och jag har lovat att spela spel med Ebba vilket vi föräldrar är väldigt dåliga på att göra med barnen. Just nu ritas det så då skall jag passa på att röja på nedervåningen och torka av golven! Hoppas på att komma ut på en promenad i dag med men vi får väl se.....
Ha det gott alla och hoppas på att ni håller undan influensa och skit!

Tjipp!!

YEEESSSSS!!!!!

Äntligen är även denna kurs slut och jag fick G i alla fall!!! Jösses vad skönt, min så kallade studieteknik fungerar tydligen i alla fall =)
I morrn är det jobb och på fredag hoppas vi på att kunna göra några intervjuer inför C-uppsatsen, än så länge ligger vi bra till men om 1,5 vecka åker Angelica till Gbg för att operera sin son, dom blir då borta ca en vecka så vi måste verkligen vara steget före hela tiden.
I kväll skall inte göra något alls mer än att umgås med mina barn och slappa för en gångs skull. Nu börjar allvaret med jobb och stor uppsats att få i hop, men det skall nog gå bra. Har börjat bli lite kaxig nu så eftersom jag fixat allt annat innan så fixar jag väl detta med =)

Tjipp!!!


Snyggt!!

Kolla vad snygg bloggen blev =) Nu måste jag ju verkligen skriva oftare!!


Utmanad

4 av mina favoritprogram på TV
Greys Anatomy
CSI
Criminal Minds
Bygglov

4 saker jag gjorde igår
Var hos läkaren med Smilla
Fixade med C-uppsatsen
Tränade
Dushade

4 saker som jag ser fram emot
Att bli färdig lärare
Våren
Jossans fest
semester

4 av mina favoritrestauranger
Napoli
Sjökanten
Rosvik
MC Donalds =)

4 saker på min önskelista
Friska barn
Att vi kan renovera färdigt huset
Platt tv
Plattskärm till datorn

Nu utmanar jag
Kristin


Jobb!

Så var det redan söndag och jag har jobbat tre dagar denna vecka. I onsdags hade vi en planeringsdag där vi först gick igenom avdelningens kvalitetsredovisning och sedan hur vi skulle jobba mm. Självklart jätteintressant och det är så roligt att äntligen kunna jobba på riktigt igen! I torsdags och fredags jobbade jag och även om jag träffat barnen och vikarierat där innan så är det ändå mycket nytt. På fredagen kom M och barnen och hämtade mig, båda barnen hade då däckat i bilen och var helt slut. Ebba vaknade när vi kom hem men Smilla fick jag inte liv i förrän det var dags att äta vi sex-tiden, då hade hon sovit i nästan 1,5 timma. Det blev självklart lite fredagsmys med popcorn och Lets dance innan det var sovdags för tjejerna. I går tog jag med mig barnen och åkte till Caroline och hennes barn, där blev det promenad och fika. På kvällen såg vi naturligtvis på Körslaget, jag hejar ju självklart på Team Erik och Uddevalla!!!!
I dag hade jag tänkt att vi skulle göra ett spontanbesök hos Jossan men dom var inte hemma i dag, vi får väl komma på nåt annat att göra. Här finns en hel del att pyssla med men jag har inte lust. I går åkte nästan alla julsaker ut men stjärnorna i fönstrena uppe hänger kvar då vi inte satt upp någon fönsterbänk än och lamporna måste ha nåt att stå på. Kanske ett litet projekt i dag.........
I morgon är det dags för läkarbesök för Smilla och ny läkare, blir nog jättebra. Tisdag torsdag är det jobb och på onsdag examination för den här kursen, sen drar arbetet på C-uppsatsen i gång på riktigt.
Som vanligt är det alltså fullt upp =)

Tjipp och Hej!!

Studieteknik...

Ha ha enligt min minsta syster yster så har vår mamma påstått att jag har en studieteknik!! Ha ha inget kan få mig att skratta som när någon försöker påstå att jag har studieteknik och framförhållning just nu =)
Jag sitter nämligen här klockan halv tolv på natten och skriver färdigt ex-arbetet i den sista kursen innan C-uppsatsen. anledningen är att jag gör min första arbetsdag i morgon och arbetet skall vara inne i morrn klockan 15.00
Så visst, det har inte vart helt lätt att plugga med två barn men det går! En gnutta självdiciplin, två skopor j****r anamma och en stor bunke med humor så klara man det mesta.
En person som jag beundrar är min kompis Carolin som liksom jag har pluggat och skaffat barn samtidigt, dessutom köpt hus OCH ställt upp för vänner när det behövs! Har varit där en stund i kväll endast för att få lite hjälp på traven med det sista i arbetet och hon ställer alltid upp. Om knappt fyra veckor blir hon och Henrik tre-barns föräldrar och jag önskar dom lycka man kan tänka sig!

Nix pix, nu är det dags att sätta in högsta växeln på min tydligen väldigt braiga studieteknik!!

GONATT!!!!!

Isprinsessor

I dag tog vi oss en tur upp till dammen vid C och H, vi har iofs inga skridskor men eftersom C o H + barnen skulle vara där så blev det så. När vi kom dit var även T och A + barn där, Ebba fick låna ett par skridskor och jösses vad hon kunde. Både jag och Micke var helt förbluffade av hur bra det gick på första försöket, så här får det fixas skridskor. Dom som E lånade har vi även fått låna hem och jag har för mig att det skall finnas ett par som mamma har haft här någonstans.
Nu får det definitvt bli fler dagar på isen.

Tjipp och Hej!!

Stor tjej!

Oj vad det märks att vi har en stor tjej här i huset! Ebba har sovit över hos en kompis för första gången i natt!! Visserligen bor vi grannar så det är inte långt hem men ändå... Annars har hon ju bara sovit hos mormor o morfar och farmor o farfar. Känns ganska konstigt men hon fyller faktiskt FEM år i vår. För fem år sedan gick jag runt och var gravid och mådde ganska bra, magen var sådär lagom stor och jag skulle inte jobba så länge till innan det var dags för havandeskapspenning och att ta körkort. Bebisen var beräknad till 11 maj. Men shit vad vi misstog oss.
Den 13 april tog jag äntligen mitt körkort!! På kvällen efter att ha hälsat på mina kära föräldrar och en kompis kom jag hem trött och slängde mig rätt snabbt i sängen. Två timmar senare vaknade jag av att vattnet gick. VA! NU! Det var ju fyra veckor kvar!! Men så blev det! Ebba föddes fyra veckor för tidigt  i säte men vägde 3175 g och var 48 cm lång och var en fullt frisk liten tjej!
Alla blev lika förvånade av hur snabbt och hur tidigt hon kom, men hon var bestämd på att komma ut och hon är fortfarande lika bestämd. Hon vet vad hon vill och hon kan tala om det! Hon diskuterar gärna varför saker är som det är och talar gärna om hur dum hon tycker jag är. Jag brukar då svara att det är mitt jobb! Ha ha!! Jösses vad arg hon kan bli då!
Tänk att den lilla skruttan blivit så stor!



Tjipp och Hej!!

RSS 2.0