Bloggsemester..

Ja det är väl vad jag har haft den sista veckan, nu när Micke oxå är hemma blir det inte mycket tid för datorn. Fast å andra sida är det rätt skönt att slippa sitta här framför burken dagarna i ända. Det gör jag ju tillräckligt på vintern när det är skola. I dag har vi haft en dag på stranden efter två dagar som  vi bara vart hemma, hann med en sväng på Havsbadet i lördags så jag var rätt seg i går.
Huset har oxå fått sin beskärda del av vår tid, lite målning och en vindskiva som behövde bytas. Ser oxå på mina stackars blommor i trädgården att dom behöver pysslas om, inte riktigt min starka sida men man lär sig väl nån gång. I kväll skall vi hem till svärföräldrarna och provsätta upp förtältet till deras vagn som vi skall låna för en tripp antagligen nästa vecka. Hoppas på att vädret håller i sig så att det inte blir som förra året då var i Borås, regn alla dagar utom en, då skyndade vi oss till djurparken. Det Ebba kommer i håg mest från den resan var annars vattenpalatset vi besökte, hon kan fortfarande fråga om vi inte kan åka dit =)

Så här roligt har Micke haft det när han skulle tvätta kupan på framsidan, vi har nämligen en på baksidan oxå. Det var oxå en av kupans vindskivor som behövde bytas, jag fick ringa mina snälla föräldrar som kom och hjälpte oss och vips var kupan målad en gång och även underdelen av ena långsidan.



Smilla tog sig ett dopp i poolen under tiden, har gjort ett litet försök att doppa huvet oxå.


Sedan hjälpte Smilla mamma med trädgårdsarbetet, dvs att röja undan efter stubbarna som Thomas tog bort.


På kvällen var Smilla så här trött!!



Tyvärr blir det nästan bara bilder på Smilla då stora syster håler sig borta, hela denna dagen lekte hon med bästisen i grannhuset så henne såg vi knappt till.
Dagen efter kom mina systrar Kristin och Lisa och var med oss på stranden, Självklart var Martin och Linus oxå med. Vi badade solade och hade det jättegött. På kvällen fick Ebba åka med Kristin hem och sova hos henne för första gången, jättekul tyckte Ebba. Smilla och Linus fick alltså klara sig själva denna kväll vilket dom klarade alldeles utmärkt, två busfrön helt klart!!
Dom tyckte nog att jag inte gjort mitt jobb ordentligt med stubbarna så dom hjälpte till lite......



Ja ja huvudsaken är väl att dom har roligt.... =)
KRAM på er!!!!!

Semester......

I går var det första dagen på min sambos semester =) Hela familjen sov ända till 9.00 SKÖNT!!
Var på stan och kollade folk på söndag kväll då Lars Winnerbäck spelade i Pinnevik, alltid roligt att kolla folk och vi fick även en liten skymt  av artisten när han äntrade scenen. Var inte hemma förrän ca 23.00 och barnen höll sig vakna hela tiden, nästan i alla fall.. Ebba somnade på väg till bilen.
I går tvättade vi huset och pysslade i trädgården, i dag skall det målas lite och grävas lite.
 
Återkommer med bilder senare =) KRAM

Härliga barn en härlig fredag

Tänkte visa lite fina kort på barnen från i fredags hos Jossan, tog en del själv men dom försvann mystiskt i fredags kväll. Tack Angelika för korten som du skickade till mig.

Här plockar Smilla vinbär i trädgården


Dom stora barnen tokar sig i gungställningen


Busiga Ebba upp och ner


Tack Jossan för en jättemysig dag med gott fika och god mat =)

En härlig fredag

Startade dagen med frukost med barnen. sedan packade jag i hop grejer för att åka till Jossan i Hamburgsund som vi skulle hälsa på. Packade in oss i bilen och åkte till volvo där vi mötte upp Angelika, Viktor och lille Oskar för att dra vidare till metropolen Brastad där vi skulle möta upp Åsa och Elias. Det krävdes alltså varsin bil för att ta oss dit eftersom vi nu samlat på oss några barn ;-)
Hos Jossan fick vi rundvandring i huset, fika och sedan middag. Barnen lekte och busade och vi vuxna tjötade som vanligt. Härligt att komma ut på landet på riktigt och verkligen känna lugnet, jag är ju trots allt uppvuxen på landet i härliga Rotviksbro. Måste faktiskt erkänna att någonstans långt inne finns nog en liten dröm eller längtan efter att bo på landet. Samtidigt bor vi helt perfekt just nu, barnen har nära till kompisar men vi bor ändå en liten bit utanför stan och slipper den största hetsen så här års.
Båda barnen somnade gott i bilen hem, Ebba önskade musik och det blev en gemensam favorit KENT. Spelade 747 och Mannen i den vita hatten om och om igen. Så himla bra musik, tack Caroline och Henrik för att vi fick gå med er på en super konsert i Agnebergshallen i mars så att vi fick upp ögonen (öronen) för ett otroligt bra band som KENT!!!!!

När jag kom hem var Thomas här och tänkte fräsa bort några stubbar för oss, TACK SÅ MYCKET!!!!!!!
Nu återstår det jord och gräs där dom varit så ska det nog se lite bättre ut på vår lilla tomt oxå.
På kvällen var vi bjudna hem till min mamma och pappa på kalas för min mamma som i dag fyller år, mina systrar med respektive var oxå där och självklart kusin Linus. Min mormor Karin och min moster Gullan var oxå där.
Vi fick god mat och jättegod tårta med jordgubbar, jag fick äran att köra hem min tur antagligen............. Mickes semester startade i går klockan 16.00 så några glas vin sitter ju inte fel då =)
Tog 23.20 färjan hem så barnen somnade gott i bilen, i morse kom Ebba upp vid 8.00 och Smilla vaknade inte förrän 9.15 vilket var jätteskönt.
I dag har jag och Caroline strosat på stan själva utan barn så nu har även min semester börjat =) vi hann med några affärer och en fika innan vi gjorde en nödvändig påhälsning på ICA och inhandlade en del mat. Nu sitter barnen i badkaret och pappan i familjen grillar hamburgare så nu känner jag grilldoften in till datorn, börjar bli rejält hungrig!!

Japp det är vad jag gjort, nu hoppas jag på bättre väder och stranden snart!! KRAM på er!!

GRATTIS LILLASYSTER!!!!

Måste naturligtvis gratta lillasyster Kristin som kom in på högskolan för att läsa till lärare!!
Snart är vi två lärare i familjen =) Puss på dig och tänk vad skönt sen när du läst färdigt!!

Tråkigt

I går hade jag och barnen så TRÅKIGT!!!!!!!
Det var inga kompisar hemma för Ebba och leka med, jag tänkte att vi kanske kunde hälsa på barnens mormor men hon skulle jobba. Kunde verkligen inte komma på något att göra, klockan började dessutom närma sig lunch dags och jag kunde inte komma på något att äta heller. Frysen är så där lagom tom nu så att det finns några enstaka saker att laga. Typ sånt som jag inte orkar mitt på dagen utan väntar tills Micke kommer hem så får han laga mat i stället =)
Man kan kanske kalla det lat, eller bekväm. Jag tycker verkligen inte att det är roligt att laga mat utan gör det som är enkelt, köttfärssås, korv stroganoff som blir dagens specialitet, fiskpinnar hmmmm ja allt som är enkelt helt enkelt!

Tillbaka till i går. När jag ringt Micke och beklagat mig för hur tråkigt vi faktiskt hade så bestämde jag mig för att vi åker till Mc Donalds och sen till min lillasyster och kollar hur det går i huset dom håller på att bygga. På Mc Donalds var det självklart hur mycket folk som helst men det flöt ändå på rätt bra och vi tom ett bord direkt. Sedan åkte vi till Lisa, Martin och kusin Linus. Där kunde barnen leka i jordhögar, måla med vatten och cykla. Jag fick en efterlängtad kopp kaffe och en pratstund och helt plötsligt hade ingen av oss tråkigt. Efter en stund kom Linus kompis Moa och hennes mamma Camilla och en liten stund innan vi skulle åka hem kom morfar till barnen och då snek dom till sig ännu mer pommes frites från hans mat =)
Även Linus farmor och farfar kom och då var huset fullt med folk, då var det dags för oss att åka hem. Vi måste ju ta färjan hem till Lysekil och så här års vet man aldrig om det är kö eller inte. Vi hade tur och det var nästan ingen kö alls, barnen somnade båda två i bilen. Passade på att hämta ett paket med kläder från HM innan jag körde hem till Torpet. Väl hemma var klockan nästan halv sju men Ebba sprang bort till kompisen och lekte en sväng ändå. Sen var det kvällsmat och sen i säng.
Konstigt hur en dag som börjat tråkigt kunde bli så rolig ändå, trots att vädret är skit och blåsigt!!!! Nu väntar vi på sol så vi kan bada igen!!!!!!

Lördag kväll

I lördags kom mina klasskamrater Åsa, Angelica och Jossan hit med barn och respektive. Vi åt drack och hade jättetrevligt. Från början hade vi bestämt att vi tjejer skulle träffas och dricka vin men så kom vi på att det kanske skulle vara kul om våra sambos oxå fick träffas, jag menar vi tjejer har ju alltid kul i hop.
Jag hade i alla fall en super trevlig kväll och hoppas att ni andra oxå hade det. Hoppas nu vi kan få i hop en kväll till i augusti för då intar vi landet Jossan!! Om nu tråd-telefonen funkar annars får vi använda oss av röksignaler Ha ha ha!!
Barnen hade nog oxå roligt för när alla hade gått och vi skulle lägga oss hittade vi en utslagen Ebba i soffan



Dessutom hade Micke redan burit upp henne en gång för att hon somnade, då vaknade hon på vägen upp och var vansinnig för att hon skulle gå och lägga sig och kom ner igen.
Vill självklart passa på och tacka allihopa för en super lördagkväll och hoppas på att vi träffas snart igen!!!! Kram på er!!

I går klippte jag den ena häcken, det blev skitbra men shit vad ont i armarna jag har. På kvällen målade Micke fönstren på gaveln. Det börjar arta sig nu, hela framsidan är klart sånär på att det gröna skall målas en gång till. Men allt vitt är målat två gånger.

Så här ser det ut just nu..


I dag har vi hunnit med en sväng på stranden, riktigt gött i solen. Tyvärr dominerade molnen så efter två timmar tröttnade vi och åkte hem, men jag hann i alla fall ta ett kort på Ebba i sin fina moln tröja och kjol med rosa hjärta på rumpan från Me and I.



Kläderna är från en gammal kollektion men är så mysiga och fina! Roligt att Ebba faktiskt skrattar på kortet oxå, en fyra-åring kan se ganska arg ut, ganska länge dessutom.

Gissa vad.. tyckte precis att det var väldigt tyst ute i vardagsrummet där Ebba sitter och ser på bamse, jag gick ut och kikade då ligger hon oxå och sover! Lillasyster ligger uppe och sover i sin säng, den här helgen måste tagit knäcken av dom =) ja ja bara att njuta så länge det varar. Snart vaknar båda, och då skall vi åka ut till en av Ebbas bästisar Thea. Äntligen skall dom få leka!! Båda två tjatar om att få leka, tur att deras mammor gärna oxå träffas =)
KRAM!!

Fredags nöje

Fredagen tillbringade jag och barnen på Emaus lantgård i Uddevalla tillsammans med Angelica +familj och även hennes syster med familj. Barnen njöt av att få klappa kaniner, grisar, titta på ankor och getter och naturligtvis höjdpunkten, PONNYRIDNING. Båda mina flickor tyckte detta var skitskoj och längtar till nästa gång. Kan verkligen inte förstå hur dom har fått hästintresset, kan det från farmor och faster kanske? Ja ok då jag har ju oxå ridit en del faktiskt, även om jag var vuxen när jag började på allvar. Började faktiskt rida i en vuxengrupp när jag flyttade hit till Lysekil, vi var nybörjare allihopa och hade jättekul. Så visst kan jag förstå barnens intresse.

Här rider Ebba på Emaus



Hjälmen var bara liiiite stor för Smilla (mamma fick gå med och hålla i)



Lagom tills det var dags att grilla korv började det regna så då åkte regnkläderna på



Sedan var det fyra hungriga barn som äntligen fick i sig lite korv (tyvärr är inte Smilla med på bilden)



Efter lite fika och saft var det dags att åka hem, Ebba somnade i bilen men inte Smilla. Förstår inte hur hon kan hålla sig vaken när tom storasyster somnar. Hon kör stenhårt race tills hon stupar på kvällen =)

Tack för en trevlig fredag Angelica!!!!!


Datakrångel..

har vi haft. En brandvägg som strulat så att vi inte ens kommit ut på nätet. Så på grund av det har jag inte kunnat skriva här på några dagar. I dag blir det eventuellt utflykt till Emaus i Uddevalla om vädret tillåter och naturligtvis målning till kvällen =) Jag får återkomma med fler bilder och en utförligare beskrivning av vårt lilla liv här senare.

Bye Bye

Varma sköna dagar!

Inser att jag varit dålig på att uppdatera läget. Vädret har varit helt suveränt och barnen och jag har varit på stranden varje dag. Det har varit bad, krabbfiske, bad, fika, bad och lite mera bad! Barnen har njutit i fulla drag och jag med.
Men med en sån vilde som Smilla får man dock inte sitta stilla många sekunder, i bland händer det att hon faktiskt gräver i sanden i fem minuter men sen är det full fart. Antingen ut i vattnet eller så kör hon maratonlopp på någon av stigarna i gräset. Härligt har vi haft det i alla fall.

Här Smilla på stranden i fiskebäck


Ebba fiskar krabbor


Smilla på stranden hos mormor, livet är rätt gött!!


Ebba busar med mormor under parasollet.


Nu tar jag dig!!!!


Efter alla dessa härliga dagar kom regnet och kylan igen, nu jobbar vi på för fullt med målningen för att hinna färdigt innan ställningen skall tillbaka. Självklart hoppas vi på mer sol och bad och om två veckor har pappan i familjen semester och då skall vi ta det riktigt lugnt.

Hej på er så länge!

Bröllop mm

I lördags var det då dags för min kära vän Caroline att säga ja till sin Henrik. Vigseln ägde rum i lyse kyrka och allt var så där underbart vackert som bara ett bröllop kan vara. Caroline var självklart jättefin i sin klänning och deras dotter L och sonen J som var näbbar var jättesöta. Efter vigseln var det dags för fest och den ägde rum på Oscars i Lysekil, en helt suverän och jättekul fest, alldeles för mycket rödvin och mycket trevligt bordsällskap som resulterade i ett kraftigt bakrus för min del =)!! Tyvärr har jag inga roliga kort att visa då kameran glömdes hemma till vigseln, dock hämtade vi den efteråt men glömdes sedan bort.

På söndagen befann sig både jag och min sambo mestadels i sängen tills barnen kom hem och vi var tvungna att ta oss samman och kliva upp. På måndagen kunde jag fortfarande känna av bakruset lite grann...... men efter en trevlig fika tillsammans med Åsa E m Elias och Angelika m Viktor och Oskar piggnade jag till.
I går kom Camilla M på besök med sina barn och hade dessutom med sig fika, på eftermiddagen kom även min mamma så jag kunde pyssla undan lite och måla färdigt det sista på gaveln.
I dag har jag och barnen tillbringat på stranden och självklart har jag bränt mig, i morgon blir det stranden igen men kanske lite senare.
 
Barnen som fortfarande är uppe skall nu i säng, Micke skall tvätta väggen och jag har fått det ärofyllda uppdraget fixa lite räkningar som ännu blivit gjorda, JÄTTEKUL =)!!!!

RSS 2.0